Totul va fi bine!

     Sunt placut surprins de felul cum ne adaptam noilor conditii. 

     Stiu ca nu-i usor pentru nimeni sa se autoizoleze in casa, sa-si spele mainile de "n" ori pe zi, sa umble mascat si cu manusi!

     Dar totusi se poate!

     Oamenii sunt mai grijulii si mai "disciplinati" chiar daca un pic paranoici ce-i drept. Nu numai noi ne-am bulucit in supermarketuri! Cred ca nici nu mai trebuie sa se inchida oficial mall-urile: zilelele trecute parcarea era goala!

     Cadrele medicale si autoritatile chiar se implica la toata capacitatea! Muncesc pentru noi, ne tin informati cu evolutia situatiei: chiar e prima data cand simt ca suntem sau se depun toate eforturile ca sa fim protejati! Fara informatiile pe care ni le transmit poate am cadea in disperare. Nu simpatizez cu nici un partid, dar de data asta toti s-au purtat exemplar si, chiar daca nu sprijina guvernul, macar nu-i pun bete-n roate. Cat priveste guvernul, ar trebui sa fim mai ingaduitori, sa nu-i blamam cum o facem de obicei: e o situatie cum nu s-a mai vazut de decenii! Esentialul e ca sunt acolo si ca incearca sa ia masurile necesare ca sa nu avem de suferit prea mult.

     Personal, cred ca e un bun moment sa abandonam atitudinea de hater si sa incercam sa facem ceva util. Unicul lucru care ni se cere e sa limitam relatiile FIZICE sociale. Are o explicatie logica: una e sa te contagiezi de la o persoana, doua si alta e de la 50 deodata! Diferenta fata de timpurile trecute e ca avem la dispozitie internet, TV, retele sociale, deci nu ne "rupem" chiar de tot. Iar frigiderele si camarile sunt pline!

    Economic, va fi greu pentru noi toti in perioada urmatoare: somaj tehnic, deprecierea leului, inchiderea capacitatilor de productie si servicii. Dar aceste masuri sunt consecinte directe ale carantinei fortate. Odata ce amenintarea pandemiei coronavirusului va trece, economia va reveni la capacitate normala in decurs de zile, nu ani, cum s-a intamplat la criza din 2008! Se lucreaza la o injectare de capital fara precedent. 

    Sunt convins ca ne vom descurca si vom trece, chiar daca un pic sifonati, si peste perioada asta!

    Asteptam e-mailurile tale cu pareri si poze despre viata din momentele astea pe adresa noastra de Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.! Vom publica cele mai frumoase si pozitive mesaje.

 

    Se pare ca in China se testeaza cu un succes aparent un vaccin contra coronavirus. Mai mult aici.

 

    Titlul apartine campaniei "TOTUL VA FI BINE".